Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo (DİZİ ANALİZİ)

Görüntüleme





Adı: Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo | 달의 연인 - 보보경심 려

Tür: DramTarihRomantikFantastik

Yönetmen: Kim Kyu-Tae
Senarist: TongHua (roman), Jo Yoon-Young
Yayıncı: SBS
Bölüm Sayısı: 20
Yapım Yılı: 2016
Yayın Tarihi: 29 Ağustos 2016 - 1 Kasım 2016
Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi & Salı - 22:00
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore

Moon Lovers dizisi  kore dizilerinin en iyi tarihi dizi diyebilirim. Savaşı, entrikayı, aşkı sıkılmadan izleyebileceğiniz ve her bir bölümü bitirdiğinizde diğerine geçmek için sabırsızlanacağınız bir dizi.
Dizi daha çıkmadan herkesin Moon Lovers dizisini konuştuğunu hatırlıyorum bunun sebebi oyuncu kadrosunun sağlam olmasıydı özellikle Baekhyun oldukça ilgi çekmişti. 
Kadroya devam ediyorum Ji Soo
Nam Ju-Hyuk
Kang Ha-Neul
Hong Jong-Hyun
Lee Joon Gi
IU
Seohyun

Diğer oyuncularıda merak ederseniz....


Yoon Sun-Woo 
Kang Han-Na 
Ji He-Ra 
Z.Hera 
Kim San-Ho 
Jo Min-Gi 
Sung Dong-Il 
Park Ji-Young 
Jung Kyung-Soon 
Woo Hee-Jin
Park Shi-Eun 
Choi Byung-Mo 
Park Jung-Hak 
Kim Jin-Seo
Byeon Woo-Seok 

Konusu ise Günümüzde yaşayan bir kızın ay tutulması olduğu gün Goryeo Hanedanlığı zamanına dönmesi ve orada yaşadığı zorlukları, aşık olmasını, arkadaşlıklarını anlatıyor.

 Prens  Wang So diğer prenslere göre daha zor bir yaşamı olmuştur. Diğer prensler, hizmetçiler hatta köylüler bile ondan korkar. Korkunç biri olmasına rağmen Hae-Soo ondan korkmaz ve yardımcı olmaya çalışır. Aynı zamanda başrol kızımız 8. Prens Wang Wook'u sevmektedir.


İzlemeye başladığınızda kızın herkesten korktuğu Wang So ile mi  yoksa ona her zaman nazik davranan herkes tarafından Wang Wook ile mi birlikte olacağını anlayacaksınız bu yüzden spoiler vermemek adına şuan bir şey söylemeyeceğim :D
Dizi 2016 yılında yayınlandı şuan 2020 deyiz hala 2. Sezonu bekliyorum. 2. Sezon konusu sürekli gündeme geldi fakat dizinin önüne engeller geldi sürekli. Öncelikle ilk sezon bitmesiyle Koredeki izleyiciler başrol kadın oyuncusu olan IU'yu eleştiriye tuttu. Oyunculuğunu beğenmediklerini söylediler. Fakat şahsi fikrim IU gayet iyi oynadı Koredeki çoğu kişi IU'nun yerinde kim olsa eleştirirdi çünkü erkek oyuncuların fan kitlesi çok fazla ve sırf kıskançlıktan kızı baya eleştiriyi tuttuklarını düşünüyorum. 2018 veya 2019 tarihinde 2. Sezon çekmeye karar verdiler fakat dizinin yapımcısı intihar ettikten sonra 2. sezon yine hayallere karıştır.
Ama merak etmeyin dizi finali 2. sezon olmayacağını düşünülerek ona göre planlı bir final yaptılar. 2. Sezon olursa da gayet güzel bir yerden çevirip devam ettirebilcekleri bir son oldu. 
Diziyi 8 kere en baştan izleyen biri olaraktan diziye puanım 10/10 


Sizde Moon Lovers dizisini izlediyseniz yorum kısmına dizi için kendi puanınızı yazabilirisiniz..

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.